Tablets in het onderwijs

Op YouTube staat een filmpje van een peuter die met één vinger probeert te ‘tappen’ en te ‘swipen’ in een tijdschrift. Ook het zoomen lijkt niet te werken. Raar… net op de tablet werkte het nog wel! Het filmpje is al wat ouder, de peuter zit inmiddels op school.

Vanaf het verschijnen van de eerste tablet zijn scholen geïnteresseerd in het gebruik ervan in de klas. De tablet werkt eenvoudig en intuïtief. Voor het onderwijs zijn veel apps beschikbaar waardoor het een veelzijdig apparaat is. Het zal het zelfstandig, gepersonaliseerd en mobiel leren bevorderen.

Oriëntatie
Welke tablet is het meest geschikt voor onze school en hoe zorgen we ervoor dat de tablet een plek binnen ons onderwijs krijgt? We helpen scholen graag met het beantwoorden van deze vragen. Dat kunnen we doen in een persoonlijk gesprek, workshop of team-training.

Snappet
Snappet is een oplossing waarbij de papieren werkboeken worden verruild voor Snappet tablets. Snappet sluit aan bij de meest gebruikte lesmethoden. Leerlingen zien direct of het antwoord goed of fout is. De resultaten verschijnen in het dashboard van de leraar.

Apple Professional Development - APD
In praktische workshops laten we zien hoe je Apple producten in je lesprogramma en de algehele leeromgeving kunt integreren. Hierdoor krijgen de lessen voor leerlingen én leerkrachten een nieuwe impuls. Eén van onze trainers is door Apple opgeleid om deze workshops te mogen verzorgen.

iBabs
Met iBabs beschikt iedereen altijd en overal digitaal over de laatste vergaderstukken. Vanuit de digitale agenda zijn de stukken beschikbaar. Aantekeningen kunnen eenvoudig op de tablet worden gemaakt en zelfs worden gedeeld. Tijdens de vergadering kunnen actiepunten en besluiten worden ingevoerd. 


Meer informatie: Paul Veringa en Raymond Trippe.
Algemene informatie over trainingen op maat